Οργανωσιακό Πλαίσιο και Λειτουργία των ΣΔΕ
  • Εγγεγραμμένοι μαθητές: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι μαθητές σε αυτό το μάθημα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των γνώσεων στο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των  Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε θέματα  φιλοσοφίας και Αρχών της εκπαίδευσης ενηλίκων γενικότερα.

Ειδικότερα, η κατανόηση της αναγκαιότητας αυτού του θεσμού, το ρόλο εκπαιδευτή και εκπαιδευομένου, τα προγράμματα σπουδών, τις τεχνικές ενεργητικής μάθησης, το γραμματισμό και την αξιολόγηση.

Η επιτυχής παρακολούθηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ασχοληθεί ως εκπαιδευτής ή/και Στέλεχος (Διευθυντής/Υποδιευθυντής) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
ή
ως σύμβουλος εργασίας ή Mentor σε εργασιακά περιβάλλοντα (πέραν των ΣΔΕ), όπως, Σχολές Γονέων, ΚΕΣΥΠ, Πολυεθνικές ή μεγάλες Εταιρίες με Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εταιρείες Συμβούλων και Μελετών, ως Υπεύθυνοι Προσωπικής Ανάπτυξης και Επαγγελματικής Εξέλιξης Στελεχών και Υπαλλήλων.
Μοριοδοτείται σε προκηρύξεις των Κοινωνικών Εταίρων (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΝΕΠ  ΓΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, ΣΤΕ, ΑΔΕΔΥ)

  • Εγγεγραμμένοι μαθητές: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι μαθητές σε αυτό το μάθημα.