Πρώτες Βοήθειες (Τμήμα 13ο)
  • Εγγεγραμμένοι μαθητές: 11

Η παροχή των πρώτων βοηθειών στον άνθρωπο που αρρώστησε ξαφνικά ή τραυματίστηκε είναι μια απαιτητική διαδικασία. Προϋποθέτει γνώσεις, δεξιότητες και διαρκή ενημέρωση.

Η επιτυχημένη παροχή πρώτων βοηθειών απαιτεί την ανάκληση γνώσεων, την επιστράτευση δεξιοτήτων και τη χρήση μέσων ή υλικών, άμεσα και όχι σπάνια υπό συνθήκες ψυχολογικής πίεσης.

Η παρουσία ανθρώπων εκπαιδευμένων να παρέχουν σωστά τις πρώτες βοήθειες μπορεί να σώσει τη ζωή του πάσχοντος ή του τραυματία, αλλά και να εξασφαλίσει ένα καλό τελικό αποτέλεσμα ύστερα και από την ολοκληρωμένη φροντίδα και περίθαλψη από το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών βασισμένο στις αρχές τις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με σκοπό ο εκπαιδευόμενος αφού το ολοκληρώσει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει  έγκαιρα το πρόβλημα, να μπορεί να κάνει τις  απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή του αλλά κυρίως να έχει αποκτήσει την απαραίτητη  επάρκεια γνώσεων και την αναγκαία αυτοπεποίθηση για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας είκοσι πέντε ωρών που περιλαμβάνει όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα των πρώτων βοηθειών χωρισμένα σε πέντε ενότητες. Κάθε ενότητα διαρκεί πέντε ώρες και ολοκληρώνεται σε μία ημερολογιακή εβδομάδα. Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης ώστε ο εκπαιδευόμενος να αξιολογήσει το επίπεδο κατανόησης του εκπαιδευτικού υλικού και να εκτιμήσει αν χρειάζεται ή όχι να ανατρέξει σε αυτό.


  • Εγγεγραμμένοι μαθητές: 11